

2019 GCI Annual Conference Agenda

(2019.11.30 -- 2019.12.01, Hamburg)

2019.11.30 (13:00 - 18:35)

Welcome Session

13:00 - 14:00 Registration

14:00 – 14:05 Welcome and Introduction

14:05 – 14:30 Speech of Organizer and Sponsors

Session: Brain-inspired AI (Part 1) (14:30 – 16:30)

Session Chair: Huiyan Huang

14:30 – 15:00 (30 min) **Keynote**

Cognitive Neuroscience Inspired Techniques for Explainable AI

Prof. Dr.-Ing. Sebastian Stober, Head of AI Lab, University of Magdeburg, Germany

15:00 - 15:30 (30 min) Keynote

Neuromotor Inspired Control Design and Human Robot Skill Transfer Prof. Dr. Chenguang Yang, Bristol Robotics Laboratory, UK

15:30 - 15:50 (20 min)

Noninvasive Brain Stimulation and Prediction for Stroke Rehabilitation

Jiahua Xu, Data & Knowledge Engineering Group, University Magdeburg, Germany

15:50 – 16:10 (20 min)

Dynamic Evoked Response Network (ERN) Reorganization in Vision Loss and Recovery Zheng Wu, Institute of Medical Psychology, University Magdeburg, Germany

16:10 – 16:30 (20 min)

Modulating Task-related Motor Cortex Activity and Skeletal Muscle Reflex Activity by Transcranial Electrical and Magnetic Stimulation: Probing Neurorehabilitation Strategies Fengxue Qi, Department of Movement Science, Faculty of Philosophy, University of Rostock, Germany

16:30 – 16:45 (15 min): Coffee Break and Conference Photo

Session: Secure Data and AI (16:45 -18:15)

Session Chair: Xibin Zhu

16:45 - 17:15 (30 min) **Keynote**

Machine Learning in Non-stationary Environments

Prof. Dr. Barbara Hammer, Head of Machine Learning Group, Bielefeld University, Germany

17:15 – 17:35 (20 min)

Global AI Education and LEAP Virtual Teacher

Huiyan Huang/Jan Van Sas, Morningsun Technology, China

17:35 – 17:55 (20 min)

Secure Data Fusion for Data Economy --- Telekom Data Intelligence Hub

Dr. Dandan Wang, Senior Data Scientist, T-Systems International GmbH, Bonn, Germany

17:55 – 18:15 (20 min)

A Gamified Application for Assessment of Foot Nerve Status

Antao Ming, Clinic for Nephrology and Hypertension, Diabetes and Endocrinology, Otto von Guericke University, Magdeburg, Germany

Session: Experience Sharing and Discussion (in Chinese) (18:15 – 18:35)

Session Chair: Xibin Zhu

18: 15 – 18:35 (20 min)

Starting a Business in Germany 在德创业

Liuzhao Cai 蔡留照, CEO, CRB Antriebstechnik GmbH, Germany

19:00 Dinner and Networking

20:30 GCI Internal Council Meeting

2019.12.01 (9:00 - 12:30)

9:00 – 9:15 (15 min) GCI Financial Report Yan BI

Session: Brain-inspired AI (Part 2) (09:15 – 10:45)

Session Chair: Jiahua Xu

09:15 - 09:45 (30 min) Keynote

Empirical and Computational Cognitive Modeling for Adaptive User Interfaces

Dr. Felix Putze, Cognitive Systems Lab, University of Bremen, Germany

09:45 – 10:05 (20 min)

Al-inspired Brain Imaging: A Featured Case Study in Our PET Method WenWei Bi, Institute of Neuroscience and Medicine, Jülich, Germany

10:05 – 10:25 (20 min)

Non-negative Matrix Factorization Identifies New Dimensions of Symptom Variation that Improves Neural Markers for Schizophrenia

Ji Chen, Institute of Neuroscience and Medicine, Jülich, Germany

10:25 - 10:45 (20 min)

To the Strong AI: An Efficient Cognitive-inspired Text Segmentation Model

Jinbiao Yang, Max Planck Institute for Psycholinguistics, Nijmegen & The Centre for Language Studies, Radboud University, the Netherlands

10:45 – 11:00 (15 min): Coffee Break

Session: Robotics (11:00 – 12:10)

Session Chair: Qiang Li

11:00 - 11:30 (30 min) **Keynote**

Cross-modal Learning for Robust Autonomous Systems

Prof. Dr. Jianwei Zhang, Head of Technical Aspects of Multimodal Systems Group (TAMS) University of Hamburg, Germany

11:30 - 11:50 (20 min)

Underwater Robot Deformable Small Organism Target Detection Tracking and Capture Prof. Dr. Hai Huang, National Key Laboratory of Science and Technology on Underwater Vehicle, Harbin Engineering University, China

11:50 – 12:10 (20 min)

Robotic Fish: From Individual to Collective

Liang Li, Department of Collective Behaviour, Max Planck Institute of Animal Behavior, Konstanz, Germany

Session: Experience Sharing and Discussion (in Chinese) (12:10 – 12:30)

Session Chair: Qiang Li

12:10 - 12:30 (20 min)

Start-up and Development – From Germany to the whole world

创业发展 - 从德国到全球

Jianmin Feng 冯建民, CEO, Frankfurt Energy Holding GmbH, Germany

Closing